Roti pret



Ingrediënten:

400 gr gele erwtjes
600 ml water
2 el gemalen komijnzaad
2 teentjes knoflook-100 ml olie
zout en peper
1 kilo zelfrijzend bakmeel

Vulling 1
600 gram champignons
2 grote uien
3 grote aardappelen
3 flinke tomaten
3 dl plantaardige olie
1/2 tl chilipeper
1 tl gemalen koriander
1 tl gemalen komijn -1/2 tl kurkuma
zout

Vulling 2
4 tenen knoflook
1 kilo spinazie (wilde)
25 gram boter
2 grote uien
4 verse chili pepers naar smaak
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
zout





















Bereidingswijze:

Spoel de erwten goed schoon. Pel de knoflook en leg ze
in de knijper. Zet een pan water op en kook de erwtjes
half gaar, giet ze af, laat ze afkoelen en maal ze in een
keukenmachine half gaar. Voeg de komijn aan de erwtjes
toe, knijp er dan knoflook boven uit en roer alles door
elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Zeef de bakmeel
in een kom, voeg steeds wat water toe en kneed het tot
een mooi deeg is dat niet plakt. Vorm er acht ballen van
en druk er met uw vinger een gat in tot in het midden van
de bal. Neem ��n eetlepel gemalen erwtjes, vul het gat en
sluit het gat. Draai er vervolgens weer een balletje van.
Zet de schaal opzij om het deeg te laten rusten.

Vulling (1):
Reinig de champignons en snijd de grote door de helft.
Pel de uien snijd ze in kwarten en vervolgens in schijfjes.
Schil de aardappels en snijd ze in acht parten. Ontvel
de tomaten en snijd ze in stukjes boven een schaal.
Fruit de uien lichtbruin in wat olie, voeg er de peper,
koriander, komijn de kurkuma aan toe en fruit nog even
door tot de kruiden opgenomen zijn. Bak nu de aardappelstukjes
bruin in wat olie en voeg dit samen met de champignons,
tomaat en wat zout toe en het sudderen tot alles gaar is.

Vulling (2):
Pel de knoflook en leg ze in de knijper. Was de spinazie
zorgvuldig schoon, leg met wat water in en een diepe pan
en kook het geheel bijna gaar. Leg vervolgens de spinazie
in een vergiet, druk het vocht eruit boven een schaal en
bewaar het. Snijd de spinazie in stukken en zet apart.
Pel de uien, snijd ze in niet al te fijne halve schijven
en fruit ze in de hete boter tot ze goudgeel zijn. Snijd
het kopje van de pepers, rol met de handen de zaadjes er
uit en snijd ze in ringetjes. Knijp er de knoflook boven
uit en voeg de peperringetjes, komijn, koriander aan toe
en laat alles nog een paar minuten fruiten tot alles
opgenomen is en de smaken vrijkomen. Leg er de spinazie bij,
wat zout en laat alles nog een minuut of drie koken terwijl
u alles rustig door elkaar schept. Bestrooi de aanrecht met
bloem en leg er een deegbal op. Rol de bal met een deegroller
plat tot de maat van een pannenkoek. Maak de koekenpan heet
en leg de roti aan ��n zijde in de pan tot deze kant lichtbruin
is geworden. Keer de roti om, neem een keukenkwast met wat
olie en smeer er de gebakken kant van de roti lichtjes mee
in. Bak de andere kant goudgeel tot deze bol gaat staan.
Serveer elke gast een rotiplaat met op de ene helft de
champignon-aardappelcurry en op de andere helft de
spinaziecurry.

Home